Bebeğimi Memeden ( Sütten ) Nasıl Kesebilirim?

Bebeğimi Memeden ( Sütten ) Nasıl Kesebilirim?
Paylaş
 

Bebekleri sütten kesmenin toplum tarafından bilinen doğru ve yanlış yöntemleri vardır. Annelerin meme uçlarına acı biber ya da salça sürmeleri, siyah bir bant ile meme ucunun bantlanması ya da siyah bir kalem ile boyaması doğru olarak bilinen yanlışlardır.

Bebeğin sütten kesilme dönemi anneler için de çok duygusal bir dönemdir. Bebek için de anne için de zor olan bu dönemde zaman çok önemlidir ve aşamalı olarak ilerlenmesi gerekir. Emzirmeyi bırakmanın en doğru zamanı anne ve bebeğin birlikte hazır olduğu andır. Doğru zamanda olunmalı ve adım adım ilerlenmelidir.

Bebeği Emzirmeyi Bırakmak İçin Uygun Bir Yaş Var Mıdır?
Bebeği sütten kesmek için belli bir yaş yoktur. En doğru zaman anne ve bebeğin bu duruma hazır olduğu zamandır. Bebeklerin doğumdan sonra ilk iki yıl anne sütü alması onların gelişimleri için çok önemlidir. Katı gıdaya başladıkları zamandan sonra anneyi emmeye karşı ilgileri azalır. Bebeğin anne sütüne karşı ilgisi azaldığı durumda ısrarcı olunmamalıdır. Doğumdan itibaren bebeği ve gelişimini takip eden doktordan emzirmeyi bırakma zamanı ile ilgili yardım alınmalıdır.

Bebeği Sütten Kesmenin Adımları
Doğru zaman olduğu düşünülüyorsa adım adım ilerlenmelidir. Annenin ya da bebeğin huzursuz, stresli ya da hasta olduğu bir dönemde sütten kesme çalışmaları yapılmamalıdır. Öncelikle birden sütten kesmek yerine emzirme sıklığı azaltılarak başlanmalıdır. Zaman içerisinde çocuk bu yeni duruma alışmaya başlayacaktır. Ailede bulunan diğer fertlerin de bu durum hakkında bilgilendirilmesi bu sürecin daha sağlıklı bir şekilde atlatılmasına yardımcı olur. Bebekte bu dönemde huysuzluklar ile karşılaşılabilir. Bu sebeple bebekte duygusal boşluk olmaması için ilgi arttırılmalıdır.

Bebeklerde Katı Gıdaya Ne Zaman Geçilmeli?
Bebekler dört ay ile altı ay arasında katı gıdaya hazır duruma gelirler. Bu aylardan sonra anne sütünün yanında azar azar katı gıdalar eklenmeye başlanabilir. Dört ayından itibaren bebeklerin enerji gereksinimi artar. Bebeğe katı gıdaya başlanılmadığı durumda bu bebeğin zamanla zayıflamasına sebebiyet verir. Kilo kaybının önlenmesi için anne sütünün yanında katı gıda şart olmaktadır.



Bu yazı 629 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak