7 Aylık Bebekler İçin Beslenme Önerileri

7 Aylık Bebekler İçin Beslenme Önerileri
Paylaş
 

Bebeğiniz artık 7 aylık olduysa artık daha önceki verdiğiniz besinler yetersiz kalabilir. Artık katı yiyeceklere daha çok ağırlık verilmeli ve vücut gelişimini destekleyen gıdalar tercih edilmelidir, 7 aylık bebekler sürekli hareket halindedir ve buda onların daha çok acıkmasına neden olur. Bebeğinize bir çok gıdayı 6 aylık olduğunda veriyorsunuz ancak bu genelde tadımlık şeklinde oluyor, şimdi menülerin boylarını biraz daha büyütme vakti tabi yine sağlıklı ve doğal besinler olmak şartıyla.

7 aylık bebeklerinize günde 2-3 kez katı yiyecek verebilirsiniz tabi bunun yanında anne sütünü de ihmal etmemeniz gerekiyor. Bu dönemler bebeğinizin yeni besinleri tatma ve alışma evresi olduğu için her seferinde farklı gıdalara yönelmelisiniz. Bu programı 1 yaşına gelene kadar uygularsanız ileri dönemlerde çocuğunuz yemek ayrımı yapmaz ve besleyici gıdaları rahatlıkla tüketebilir.

Bebeğinize Küçük Besinler Vermelisiniz
Yedi aylık bir bebek küçük bir mideye sahiptir ve sadece küçük bir yiyecekleri yutabilir bu nedenle, sadece bir veya iki kaşık yiyecek vermek daha iyi olacaktır. Bebeğiniz 7. ayında yeni ve farklı besinleri tadacağı için bir sonraki yemek çeşidini vermeden önce iki gün veya daha fazla bekleyin, böylece yiyeceğe herhangi bir alerji olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Daha önceki verdiğiniz besinleri belirli aralıklarla tekrar vererek bebeğinizin damak zevkini geliştirebilirsiniz.

7 Aylık Bebeklere Beslenme Takvimi

Zaman Besin Miktar
Kahvaltı Anne sütü 295 ml
Ara Öğün Meyve veya sebze püresi 45 ml
Öğle Yemeği Etli tahıl içerikli yiyecekler 30 ml
Ara Öğün Anne sütü 295 ml
Akşam Yemeği Sebzeli tahıllı yiyecekler 45 ml
Uyumadan Önce (20:00 – 21:00) Anne sütü 295 ml
295 ml = ortalama 4-5 yemek kaşığı
45 ml = ortalama 1-2 yemek kaşığı

7 Aylık Bebekler İçin Ev Yapımı Mamalar
6 ayın sonunda ek gıdaya geçiş başlar ancak bu artık dışarıdan hazır mama alınacak anlamına gelmemektedir. Bebeğinize mümkün olduğu sürece hazır mamalar yerine ev yapımı doğal besinler vermeye özen gösterin. Evinizin mutfağında bebeğiniz için hazırlayacağınız yemeklerin çok daha lezzetli ve sağlıklı olduğunu tahmin ediyorsunuzdur, bizde sizler için bir kaç ev yapımı bebek maması tarifi vereceğiz.



[alert-note]Alternatif : En İyi Bebek Mamaları[/alert-note]

EV YAPIMI MEYVE PÜRELERİ
ev yapımı meyve püreleri

Bebeğinize katı yiyecek vermenin en iyi başlangıcı meyvelerdir. Meyvelerin çoğunu pişirmeden püre haline getirebilir ve bebeğinize verebilirsiniz. Muz, mango, şeftali, erik vs gibi meyveler verebilirsiniz.

PİŞİRİLMİŞ SEBZELER
pişirilmiş sebzeler
Havuç, bezelye, patates gibi pişmiş sebzeleri çok az su veya sütle püre haline getirebilirsiniz. Yoğun C vitamini barındıran bu sebzeler bebeğinizin bağışıklık sistemini erken yaşta güçlendirerek sağlıklı olmasına yardımcı olur ve kolay kolay hastalanmazlar.

PİRİNÇ
Pilav, bebeğiniz için iyi bir tahıl önerisidir. Daha faydalı ve lezzetli olması için içerisine mercimekte ilave edebilirsiniz. Ayrıca kalsiyum ve demir takviyesi için yoğurtta karıştırabilirsiniz.

YULAF
7 aylık bebelerin demir eksikliğini gidermek için yulaf harika bir seçimdir. Bebeğiniz için yulaflı buğday, arpa güçlü bir besindir. Yulaf içerisine muz, elma, çilek veya nohut ilave ederek besleyici bir karışım hazırlayabilirsiniz.

TAVUK
Bebeğinizin protein ihtiyacını karşılamanın en iyi yolu et veya tavuktur. Haşladığınız tavuğun yanına patates püresi yaparak bebeğinize gönül rahatlığı ile verebilirsiniz. Tavuğun taze olmasına mutlaka dikkat edin.

MEYVELİ KREM PEYNİR
Besleyici ve sağlıklı tatlı gıdaları bebeğiniz eminiz ki çok sevecektir. 4 çay kaşığı krem peyniri pürüzsüz bir hale getirinceye kadar karıştırın, içerisine çilek yada farklı bir tatlı meyve ilave ederek karıştırmaya devam edip bebeğinize verebilirsiniz.

Ek gıdaya geçişle birlikte vereceğiniz bazı besinler bebeğinize alerjik etki yaratabilir bu nedenle önce doktorunuza danışın.

 Bebekler Ayda Kaç Kilo Almalı?  TIKLA ÖĞREN

Bu yazı 534 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak