2018 Hamile Giyim Kıyafetleri

Paylaş
 

Dünyaya yeni bir can getirecek olmanın verdiği mutluluğu kelimelerle tarif edebilmek mümkün olmasa da, hamilelik sürecini bir kadının hayatındaki en güzel dönemlerden biri olarak nitelendirmek abartı olmayacaktır. Bu süreçte anne adayının bedeni fiziksel olarak büyür ve artık yumuşak, rahat ve vücudu saran kıyafetler giymek gerekir. Abdominal olarak da adlandırılan karın bölgesini sıkmayan hazır giyim çözümleri hem annenin, hem de bebeğin rahat etmesine yardımcı olur.
hamile giyim kıyafetleri
Geçmişte çoğu kadın eski ve bol kıyafetleri giymekle yetinerek hamilelere özel üretilen giysileri satın almayı düşünmezdi bile. Belki de bunun sebebi, hamile kadınların salaş görünmesinin toplumda normal karşılanıyor oluşudur. Ancak günümüzde bu durum tam tersine dönmüş durumda. Çoğu hamile kadın çalışıyor, sokağa çıkıyor, alışveriş yapıyor ve sosyalleşiyor olduğu için şık görünmekten taviz verme fikrine pek de sıcak bakmıyor. Günümüzün anne adayları için hamile giyim kıyafetleri almak artık bu yüzden çok önemli.

Hamileyken nasıl giyinmeli? Nelere dikkat etmeli?

Güzel giyinmek her kadını iyi hissettirir, hamile kadınları dahi. Kişinin kendine duyduğu özgüveni artıran hamile giyim kıyafetlerini seçerken aşağıdaki kriterleri gözetmekte fayda olabilir:

  • Hafif ve rahat kıyafetler seçin. Vücuda yapışan, çok dar kıyafetler rahatsız olmanıza yol açacaktır.
  • Geleneksel kıyafetleri tercih etmekten çekinmeyin. Örneğin evin içindeyken şalvar giymek kendinizi iyi hissettirebilir.
  • Midenize destek veren giysilerden yana tercih kullanın.
  • Pamuk, likra ve spandeks gibi malzemelerden imal edilen giysiler vücudun nefes almasına imkân tanıdığı için tercih sebebidir.

Tüm bu kıyafetleri seçerken kendi yaşam tarzınız ve bütçeniz doğrultusunda tercihlerde bulunabilmeniz mümkün. Ancak ofis ortamında çalışıyorsanız veya takım elbise giymek zorundaysanız, size önerilen kıyafetleri giyerken dahi rahatınızdan taviz vermemeyi hedefleyin. Topuklu ayakkabı giymek yerine tabanı yere yakın modeller sağlığınız için daha akılıca bir seçim olacaktır.

Ne zaman hamile kıyafetleri alınmalı?

Hamileliğin ilk üç ayında günlük kıyafetlerinizi olduğu gibi kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak bir süre sonra karnınız büyümeye başlayacağı için kıyafetlerinize sığmamaya başlayacak, gebe kıyafetleri satın almak zorunda kalacaksınız. Sizi sıkmayacak, rahat ve konforlu elbiselerin yumuşak pamuktan imal edilmiş olmasına özen göstermeniz yeterli olur.

Düğmeli büyük tişörtler, vücudu saran pantolonlar ve etekler bu dönemde satın alınabilir.



Ucuz hamile giyim markaları neler?

Yalnızca 9 ay 10 gün sürecek bir hamilelik dönemi için yüzlerce liralık hamile kıyafeti alışverişi yapmak pek de içinize sinmeyebilir. Ancak bu kıyafetleri mecburen almak zorunda olduğunuz için tercihinizi ucuz hamile giyim markalarından yana kullanabilmeniz mümkün.

Ülkemizde tekstil sektörü çok geliştiği için piyasada hizmet vermeye devam eden çeşitli hamile giyim markaları mevcut.
kışlık hamile giyim kıyafetleri
Pantolon, hırka, kazak, etek, bluz, tunik ve aklınıza gelebilecek daha birçok elbiseyi satın alabileceğiniz hamile giyim markaları şu şekilde sıralanabilir: Annemama, Dubi, Ebru, Elija, Entarim, Feyza, Fuçin, Gebbe, Gemko, Işşıl, Mina, Osmanbey, Saken ve Tailor.

Kıyafet alırken bunlara dikkat!

Hamilelik döneminde ne kadar fazla kilo aldığınızı hesapladıktan sonra satın almak istediğiniz ürünün beden ölçüm tablosuna mutlaka göz atın. Genelde hamilelik kıyafetleri 10-13 kilo fazlası göz önünde bulundurularak tasarlanır. Bazı modellerde de gebelik öncesi hangi beden giyiyorsanız, aynı bedendeki hamile kıyafeti üzerinize tam olabilir.

En fazla XXL şeklinde üretilen hamile kıyafetlerine ait bel ve boy ölçülerini mezura ile ölçtükten sonra internet üzerinden güvenli bir şekilde ürün sipariş edebilmeniz mümkün. Değişim ve geri iade gibi seçenekleriniz de elinizin altında olduğu için “Acaba üzerime olur mu?” diye endişelenmenize ise hiç gerek yok.

Hamilelikte Oruç Tutmak Hakkında Bilgi Edinin

Bu yazı 1575 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak