Saçkıran İçin Tedavi Yöntemleri

Paylaş
 

Saçların ufak parçalar halinde hızlı bir şekilde dökülmesine Alopesi areata bir diğer ismiyle saçkıran ismi verilir. Sadece saçların dökülmesi ile değil saç köklerinin zayıflaması ile kendini belli edebilen saçkıran büyük parçalar halinde de dökülebilmektedir. Kişiden kişiye değişen ve vücudun bağışıklık sisteminin saç diplerine verdiği hasardan dolayı oluşan saçkıran tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Bitkisel yöntemlerle uygulanan saçkıran tedavileri oldukça etkili sonuçlar vermektedir, mantar hastalığı sınıfına giren saçkıran pul pul döküntülere veya kahverengi leke şeklinde görülebilir. Mantardan olduğu kadar psikolojik veya çevresel etkenlerden dolayı da oluşabilen saçkıran bulaşıcı bir hastalık değildir.

Saçkırana Ne Sebep Olur?
Yuvarlak halka şeklinde saçın herhangi bir bölgesinde görülebilen saçkıran kendini kaşıntıyla beraber göstermektedir. Ağırlıklı olarak genetik bir hastalık olan saçkıran tiroidit gibi hastalıklar nedeniyle de olmaktadır. Yoğun stres altında çalışmak, psikolojik sorunlar da saçkırana neden olan etkenler arasındadır.

Saçkırana Ne İyi Gelir?
Saçkıran tedavisinde en önemli faktör dökülme miktarı ve dökülen bölgedir. Bu durumlar göz önüne alınarak farklı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Tedavide kalıcı başarının sağlanması için öncelikle dökülen bölgede saç çıkarmak yerine saçların dökülmesine neden olan sorunu çözmek gerekir, bu genellikle bağışıklık sisteminden dolayı olduğu için öncelikle bunu çözmek gerekiyor eğer saçta dökülme oranı yarıdan fazlaysa kimyasal ilaç kullanımı gerekebilir ama daha küçük bölgelerde görülen saçkıran için bir çok alternatif tedavi yöntemi uygulanmaktadır.

Saçkıran İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Sarımsak : Saçkıran için bilinen en etkili bitkisel tedavi yöntemidir. İçeriğindeki yoğun kükürt sayesinde saç köklerini güçlendirdiği gibi saçsız bölgelere uygulandığında saçların çıkmasını sağlar. İsterseniz bir kap içerisine bir kaç diş sarımsağı ezerek suyunu çıkarıp saçınıza masaj yapın isterseniz de sarımsağı ikiye bölüp ortasındaki ıslak bölgeyi saç diplerinize sürün. Not: İkinci yöntem biraz acıtabilir.
Saçkıran İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Zeytin Yaprağı Özü : Aktarlarda bulabileceğiniz zeytin yaprağı özü ile zeytin yağını bir kap içerisinde karıştırıp banyodan önce zedelenmiş bölgeye sürüp masaj yapın bir süre bekledikten sonra durulamayı unutmayın.

Elma Sirkesi : Sarımsaktan sonra en etkili yöntemlerden biri olan elma sirkesini kısık ateşte bir süre kaynattıktan sonra saçlarına masaj yaparak sürün yarım saat / 45 dakika beklettikten sonra durulayın.



Limon : Doğal anti bakteriyel özelliği sayesinde mantar nedeniyle oluşan saçkırana oldukça iyi gelmektedir.

Soğan Suyu : Bir yada iki adet soğanın suyunu sıkıp saçkıran bölgesine masaj yaparak sürün ortalama yarım saat bekledikten sonra ılık suyla saçınızı yıkayın ve doğal olarak kurumasını bekleyin.

Hindistan cevizi Yağı : Özellikle kafa derisine uygulandığında oldukça etkili sonuçlar veren Hindistan cevizi yağı içerdiği E vitamini sayesinde saçlarınıza güçlülük ve parlaklıkta kazandırır.

Yeşil Çay : Büyük bir bardak içerisine yeşil çayınızı hazırlayın, temiz bir bezi bardağın içine batırıp saçkıran olan bölgeye sürün antioksidan özelliği ile yeşil çay hem o bölgeyi temizler hemde yeni saç çıkması için hücrelerinizi canlandırır.

Saçkıran kadın ve erkeklerde görülen bir hastalıktır, ancak erkeklerin saç yapısı bakımından dışarıdan daha çok belli olduğu için psikolojik çöküntüye neden olabilmektedir.

Bu yazı 539 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak