Kaş Ekimi Nedir? Kaş Ekimi Yöntem ve Fiyatları

Paylaş
 

Her ne kadar insan vücudu doğum itibari ile aileden bazı hastalıkları alsa da özellikle yaşamı sırasında tükettiği besinler, iklim şartları ve diğer dış etkenler vücudunda bazı değişikliklerin oluşmasına sebebiyet verebilir. Bu değişikliklerden birisi de kaş bölgesinde dökülme yaşanması ya da farklı sorunlara bağlı olarak kaşın belli bir kısmının ortadan kalkmasıdır. Görünüm açısından ciddi sorunlara yol açan kaş görünümü için bazı makyaj ya da dövme stilleri uygulansa da bireyler tarafından genellikle kalıcı kaş ekimi konuları araştırılır. Gelişen teknolojik imkanlara da bağlı olarak artık kaş ekimi de yapılabilmekte ve bu durum kalıcı bir hal almaktadır. Bilindiği üzere vücudumuzdaki tüylerin ve saçların döküldüğü gibi zamanla kaşlarımız da sorunlara bağlı olarak dökülür. Kaş diplerinde güçsüzleşme ya da cilt üzerinde bazı hastalıklar meydana gelmesi halinde kaş dökülmeye, seyrek bir hal almaya başlamaktadır.

Özellikle yüzdeki mimiklerimizin belirlenmesinde kaşların büyük bir etkisi varken, görünüm açısından da olumlu manada etki gösterir. Eksik beslenme, çevre faktörleri ya da kullanılan güzellik ürünleri kaşların seyrek bir hal almasına sebep olsa da uzman doktorlar tarafından kaliteli bir şekilde yapılan kaş ekimi, kaşların eski görünümüne kavuşmasına sebep olmaktadır.

Kaş Dökülmesi Neden Olur?

Günlük hayatta en çok yaşanılan sorunlar arasında saç dökülme yer alsa da bunun yanı sıra kaş dökülmesine de sıkça rastlanılmaktadır. Kaş bölgesinde oluşan dökülmeler ise genellikle bazı etkenlere bağlı olarak gelişim göstermektedir. Her ne kadar farklı yöntemler uygulansa da en iyi yöntem olarak kaş dökülmesi gösterilir.

Kaş Aldırma

Her ne kadar insanlar bu konu hakkında çok fazla bilgi sahibi olmasa da kaş aldırma işleminin sürekli yapılması halinde zamanla kaş diplerinde problemler meydana gelmektedir. Sürekli olarak kaş aldırma yapılan bölgedeki kökler zarar gördüğü için tekrar kaş çıkmaz. Makyaj, dövme gibi geçici çözümler yapılsa da genellikle doğal durmamakta ve kalıcı kaş ekimi seçilmesi halinde avantaj sağlanmaktadır.

Guatr Hastalığı

Hemen hemen her bireyde oluşma ihtimali bulunan ve en çok rastlanılan hastalıklar arasında yer alan guatr hastalığı, tiroid azlığı nedeniyle kaşların da dökülmesine sebep olmaktadır. Genellikle bu hastalık kontrol altında tutularak kaşların da dökülmesi önlense de ileri seviye olması halinde tedavisi mümkün olmamaktadır. Bu aşamadan sonra ise kaş ekiminin yapılması gerekir.



Mantar Enfeksiyonu

Ciltte oluşan mantar beraberinde cildin pullanmasına sebep olmakta ve sadece deriye zarar vermemekle birlikte kıl köklerini de güçsüzleştirmektedir. Mantar sebebiyle güçsüzleşen kaş dipleri ise beraberinde dökülmelere yol açacaktır. İlk olarak mantarı önleyecek ilaçlar kullanılmalı, durumun ileri bir seviyeye geçmesi halinde de kaş ekimi yapılmalıdır.

Kemoterapi

Kanser sonrası yapılan hem vücudu güçsüzleştirmekte hem de ciltte sorunlara yol açmaktadır. Yeteri kadar beslenmeyen ve zayıf kalan vücut ise kemoterapi sonrasında tüy dökmektedir. Bu aşamada kanserin yenilmesi ile birlikte tekrar kaşların çıkma ihtimali bulunsa da kronik bir hal alması halinde kaş ekimi yapılması gerekir.

Dengesiz Beslenme

Bilindiği üzere saç dipleri, cildimiz beslenme alışkanlıklarımıza bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Dengesiz ve sağlıksız bir şekilde beslenen kişinin cildinde kuruluklar ve pullanmalar meydana gelebilir. Ayrıca beslenme problemi yaşayanların en çok yaşadığı sorunlar arasında kaş dökülmesi de yer almaktadır.

Yukarıda yer alan kaş dökülmesi nedenlerinden sonra estetik uzmanlarına kaş ekimi yaptırabilirsiniz.

Kaş Ekimi Nedir? Nasıl Yapılır?

Başta ülkemiz olmak üzere dünya üzerinde kullanılmaya başlayan FUE tekniği sayesinde saç nakli yapılmakla birlikte bunun yanı sıra kaş nakli, sakal nakli gibi işlemler de doğal bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bilindiği üzere FUE tekniğinde vücudun belli bir noktasından alınan kıl kökleri daha sonra arttırılması planlanan yere enjekte edilmektedir. Belli bir süre cilt ile uyum süresi geçmekte ve ardından da doğal bir cilt kökü gibi kaş çıkmaktadır. Doğal bir işlem olarak gösterilen kaş ekimi kalıcı olmakla birlikte herhangi bir riski de barındırmaktadır. Bu yüzden özellikle estetik ameliyatları içerisinde en iyi yöntemlerden birisi olarak gösterilir.

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?

Kaş ekimi belli süreçlere bağlı olarak yapılmakta ve adım adım ilerlenmektedir. Bu aşamadan sonra kaş ekimi tamamlanmış olmakta ve hastanın isteğine bağlı olarak da görünüm kazanmaktadır. Kaş ekiminin süreçleri ise şu şekildedir;

Görünüm Belirleme

İlk olarak hasta ile doktor arasında görüşmeler yapılmakta ve hastanın isteğine bağlı olarak bir görünüm kazandırılmaktadır. İlk olarak deri diplerinde incelemeler yapılır ve daha sonra kalem ya da belirleyici bir araç yardımıyla kaşların yeni boyutu belirlenir. Ayrıca gelişen teknoloji sayesinde artık kaş şekilleri online olarak da bireyin yüzüne işlenebilmektedir. Daha sonra ekim yapılması gereken yere greft ekiminin yapılması için kıl kökü sayısında belirlenme yapılır. Genellikle 300 greft yani kıl kökü yeterli olabilmektedir.

Greftlerin Alımı

FUT ve FUE yöntemi olarak uygulamasına başlanmadan önce iğne uçlarıyla kıl köklerindeki greftler alınmaktadır. Genellikle görünmeyen bölgelerden alınmakla birlikte daha sonra laboratuvar ortamında greftlerin incelenmesi yapılır ve ekimi yapılacak bölgeye nakil işlemi başlar. Ayrıca kıl köklerinin uzun süre beklemesi özellikle sıkıntı oluşturabileceği için alındıktan kısa süre sonra nakil edilir.

Ekim Süreci

Gerekli greftler alındıktan ve nakil edilecek yer incelendikten sonra artık ekim sürecine başlanabilir. FUT tekniğinde bulunan iğne uçları ile kıl dipleri açılmakta ve greftlerin yerleştirilme işlemi yapılmaktadır. Ekim yapılırken kıllara açı verme imkanı bulunmasa da özellikle 300 greftlik bir ekimin yapılması halinde sorun ortadan kalkacaktır.

Kaş Ekimi Ameliyatı Sonrası Neler Yaşanır?

Kaş ekimi ameliyatı genellikle 2 ile 4 saat arasında sürse de özellikle nakil edilecek greftlerin sayısına bağlı olarak bu durum değişiklik gösterebilir. Ancak uzman doktorlar tarafından verilen bilgilere göre 300 adet greftin ekimi 2 ile 4 saat arasında tamamlanmaktadır. Bu aşamadan sonra ise artık ameliyat süreci tamamlanmış ve ameliyat sonrası süreç başlamış olur.

Ameliyat Sonrası Değişiklikler

Doktor tarafından yapılan kaş ekimi sonrasında tasarımından memnun olmamanız halinde cımbız ile düzeltmeler yapabilirsiniz. İlk 12 gün içerisinde ekilen greftlerden beğenmediğiniz kısımları cımbız ile almanız halinde yeni tüy çıkışı olmayacaktır. Bu sayede isteğinize bağlı olarak kaş şekli belirleyebilirsiniz.

Şok Dökülme Problemi

Genellikle ameliyattan 12 ile 15 gün sonra şok dökülme denilen bir süreç başlamaktadır. Bu aşamada ekilen tüyler dökülmekte ve 6.haftaya kadar bu durum devam edebilmektedir. Dökülen saçlar ise yaklaşık olarak 3 ile 8 ay arasında tekrar çıkmakta, kalıcı bir hal almaktadır.

İyileşme Süreci

Operasyon 2 ile 4 saat arasında tamamlandıktan sonra bireyin 24 saat dinlenmesi ve yüzünü de asla yıkamaması gerekir. Bu aşamadan sonra ise artık iyileşme süreci tamamlanmakta ve hasta normal hayatına dönüş yapabilmektedir. Estetik yapılan bölgede herhangi bir morluk ya da yara meydana gelmez.

Kaş Ekimi Ağrılı Bir Ameliyat Mıdır?

Kaş ekimi genel olarak bakıldığında ameliyatsız yöntemler arasında yer alsa da bilindiği üzere greftlerin yerleştirilmesi için 0,7mm kalınlığında bir iğne kullanılmaktadır. Bu iğne sayesinde delikler açılmakta, daha sonra da içerisine greftlerin yerleştirilmesi yapılır. Her ne kadar deliklerin açılması sırasında ağrı oluşma ihtimali bulunsa da ameliyat öncesinde yapılan lokal anestezi sayesinde bu sorun ortadan kaldırılır.

Kaş Ekimi Fiyatları Nelerdir?

Genellikle estetik ameliyatları kullanılan cihazlara bağlı olarak pahalı olsa da özellikle kaş ekimi isteğe bağlı bir ameliyat olması nedeniyle de SGK tarafından karşılanmaz. Kaş ekimi konusunda net bir fiyat vermek özellikle uygulanacak olan yöntemin türüne göre net olmamakla birlikte, doktor tarafından yapılan incelemeler sonrasında bilgi verilmektedir.

Bu yazı 328 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak