Bebeklerde İsilik İçin Bitkisel Çözüm

Bebeklerde İsilik İçin Bitkisel Çözüm
Paylaş
 

Genellikle yaz aylarında bebeklerde ortaya çıkan isilik, bebek cildinde kabarcıklara neden olur. Özellikle sıcak havalarda ter kanallarının tıkanması ile meydana gelir, bebeklerde ter gözenekleri büyük insanlara daha ufaktır, teri gözeneklerinden atmaları daha problemlidir. Vücuttan yeteri kadar atılamayan bu ter kanalları tıkayıp isiliğe neden olur, önemsiz görünmesine rağmen anne ve babaları çok üzen bu hastalığın tedavisi kolay ve kesin çözümlüdür. Bebeklerde isilik sorunu bir iki günde geçmektedir.

Bebeklerde kış aylarında da silik görülür, kışın çok sıkı giydirilen ve bebeğin terlemesi ile oluşabilen bir deri rahatsızlığıdır. Bebeklerde en çok eklem iç kısımlarında, ensede ve boyunda görülür. Yüzde ise anlında, burun ve göz kapağında oluşmaktadır.
bebeklerde isilik

Bebeklerde İsilik İçin Çözüm Önerileri

  • Sık sık bebek bezi değiştirilmelidir, altı bağlanan bebeğin doğal olarak o bölgesi havasız kalacaktır, idrarla ve dışkıyla ciltte tahriş ve kızarıklık ekseriyetle görülür. Bunun önüne geçmek için bebeğin altı sık sık havalandırılmalıdır.
  • Çay ağacı yağı : Bu ağacın yapraklarından elde edilen yağ, su ile karıştırılarak cilt temizliğinde tonik olarak kullanılabilir. Siyah nokta ve akne gibi problemlerin çözümünde de çok etkilidir. Eczanelerde ve bitkisel ürünler satılan mağazalarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Yarım bardak suyun içerisine bir damla çay ağacı yağı eklenir, altı her değiştirildiğinde bu karışım ile temizlenir, kesinlikle bolca su ve ağ yağ kullanmak gerekir. Keskin bir yağdır, tahrişe neden olabilir.
  • Bir bardak suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi eklenir, isilikli bölge temizlenir sirke aynı zamanda bakterilerin ölmesini sağlar. Ayrıca beyaz sirke ve su karışımı ile bebeğin çamaşırları yıkanabilir.
  • Beyaz sirke : Bildiğimiz sirkeden farklıdır, mısır şekerinden yada şeker pancarından elde edilir, diğer adı da sirke ruhudur.
  • Çörek otu : Bir yemek kaşığı çörek otunu dört bardak suya koyup kaynatın, son su olarak bebeğin banyosunda kullanın, bir çok anne bu yöntemle isiliğin geçtiğini belirtmektedir.
  • Hakiki gül suyu : Bebeğin banyosundan sonra isilik olan bölgeye uygulanır. İyice kuruduktan sonra pudra sürülür.
  • Karbonat : Bebeklerde pişik ve isilik tedavisinde kullanılan çok faydalı bir maddedir. Dört su bardağı suya iki yemek kaşığı karbonat atılıp karıştırılır. İsilik olan bölgeler bu suyla temizlenip, hijyenik bir şekilde kurulanır.
  • Anne sütü : Bebek cildine uyumlu olduğu için alerjiye de yol açmayan anne sütü çok yararlıdır. Anne sütünü sağıp bebeğin isilik olan yerlere (o bölgeler iyice temizlendikten sonra) sürüp açıkta kurumaya bırakın.
  • Yoğurt : İsilik ve pişik rahatsızlığının giderilmesinde çok yararlıdır. Bir tatlı kaşığı zeytin yağı, bir tatlı karbonat, iki kaşık yoğurt karıştırılır. Bebek isilik olan yerlere güzelce sürülür. Beş dakika bekletildikten sonra suyla yıkanır ve kurulanır.
  • Pamuklu giyecekler giyilmeli : Bebeğimizin isilik olmasını engellemek için kesinlikle naylon giyecekler giydirilmemelidir. Özellikle vücuduna temas edilecek naylon kıyafetlerden uzak durmak gerekir.
  • Bebek yağı veya E vitamini yağı : Cildin kızarmasının ve tahriş olmasının önüne geçer. Bebeğinizin banyo yaptığı suya bir miktar eklenir ve banyosu bu suyla yapılır.
  • Vazelin : Bebek bezi her değiştirildiğinde vazelin kullanabilirsiniz. Vücutta korucu bir tabaka oluşturur. Bebek ılık suyla yıkanır, özenli bir şekilde kurutulduktan sonra vazelin ince bir tabaka halinde isilik olan bölgeye güzelce yayılır.
  • Hindistan cevizi yağı : Bu yağ isilik olan yerlere günde üç dört defa uygulanabilir. Bir miktar Hindistan cevizi yağı bebeğin banyo suyuna katılırsa faydalı olur.
  • Yulaf ezmesi : Özellikle %100 doğal yulaf ezmesinden bir yemek kaşığı sıcak suda eritilir, bebek bu suyla yıkanır.
  • Yeniden (tekrar) kullanılabilir bebek bezleri kesinlikle zararlıdır. Tek kullanımlık bezler tercih edilmelidir.
  • Salatalık : İsilik bölgelerine salatalık dilimleri sürülür.

Bebeklerde İsilik Kremi

Bebeklerde isilik başka bir rahatsızlık yoksa iki üç gün içerisinde geçmesi gerekir. Bu zaman içerisinde geçmeyen ve gittikçe artan bir problem haline geliyorsa ayrıca bebekte ateş yükselmesi başlamışsa en yakın sağlık kuruluşuna derhal götürmek gerekir. İsilik beyaz tenli bebeklerde daha çok görülür anne baba tarafından evham yapılacak veya endişe edilecek bir rahatsızlık değildir.

Bebeklerde isiliğin önüne geçmek için ilk önce terlemenin olmaması gereklidir, bebeğe sık sık banyo yaptırmak evin içinde en serin odayı tercih etmek isilik oluşmasına engel olur. Gece yatarken bebeğe eldiven giydirilmeli ve kaşınmasının önüne geçilmelidir. Bebeğin tırnakları kısa kesilmeli, kaşıyıp deriyi tahriş etmesi önlenmelidir. Yavrunuzu sıcak ve havasız ortamlarda bulundurmamaya özen göstermelisiniz.

Tahriş olan bölgeye soğuk bir bez koyun fakat kesinlikle ovmayın, bir kaç dakika boyunca o bez kalmalı ve bebeğinizin cildini serinletmelidir. Bebek isilik rahatsızlıklarında doktorlar tarafından tavsiye edilen HAMETAN krem, kaşıntılı isilikte FENİSTİL jel, Bepanthen krem, KALMOSAN losyon, STİLEX krem kullanılabilir. İsilik mantar enfeksiyonu nedeniyle olmuşsa TRAVAZOL kremi kullanılır.

Travazol Krem Ne işe Yarar? TIKLA ÖĞREN



Bebeğinizin yüzünü sabunlu suyla değil sade suyla yıkayın, başını yıkarken kullanacağınız şampuan içerisinde sabun olmamalıdır.

Bebeklerde Hıçkırık Nasıl Geçer

Çocuk ve Bebeklerde Yüksek Ateşi Düşürmek

Bu yazı 2704 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak