Basur Tedavisinde Kara Merhem

Basur Tedavisinde Kara Merhem
Paylaş
 

Ninelerimiz, dedelerimiz hatta çok daha öncesinden bile bilinen ve kullanılan kara merhem, en eski ve en faydalı yara merhemlerinden birisidir. Mazot, zift gibi bir kokuya sahip olmasına rağmen iltihapları akıtmada ve iyileştirmede mucizevi bir etkisi vardır, ismini renginden alan kara merhem yüksek oranda kükürt içermektedir. Kullanımdan sonra idrarda kükürt oranında artış olur ancak bu artış geçici bir durumdur, kara merhem kullanımı sona erdiğinde idrarınız eski durumuna geri döner.

Kara merhemin içeriğinde %80 vazelin, %10 ihtiyol, %10 lanolin bulunmaktadır. Şimdi kara merhemin içinde bulunan maddeleri inceleyelim.

Vazelin : Ham petrol, mineral yağ ve bal mumu karışımından elde edilen yağlı bir merhemdir.

İhtiyol : Karakteristik bir kokuya sahip olan, yağlı ve rengi siyah olan bir pomat (merhemdir). Ham petrol özelliğindeki karışımın sülfürik asit ile işlem görerek suda çözülür hale getirilmiş biçimidir.

Lanolin : Koyun yapağısından (tüyünden) elde edilen mumsu, yağa benzeyen bir maddedir.



Yukarıda yer alan üç farklı maddenin karışımından elde edilen kara merhem, tıpdaki adıyla ‘İhtiyol pomad’ vücudumuzun bir çok rahatsızlığın ve hastalığın tedavisinde mucizevi bir çözüm olmuştur.

Kara Merhem Nerelerde Kullanılır?

  • Sivilcelerin ve çıbanların olgunlaşıp içlerinin temizlenmesini sağlar.
  • Kronik hale gelmiş iltihapların tedavisinde oldukça etkilidir.
  • Kıl dönmesi tedavisinde kullanılır. Kara merhemin bu konudaki en büyük avantajı da tedavi sonrasında her hangi bir iz bırakmamasıdır. Pek çok insan kıl dönmesi tedavisinde bu nedenle kara merhemi tercih etmektedir.
  • Yüzümüzdeki veya vücudumuzun diğer bölgelerindeki cilt sorunlarının tedavisinde hemen hemen hiç bir yan etkisi olmayan güvenli bir merhemdir.
  • Egzema (farklı nedenlerle oluşan deride kızarıklık, kaşıntı ve şişme) tedavisinde egzema olan bölgeye günde bir iki kez sürülür. En geç iki gün içerisinde geçtiği uzmanlar tarafından belirtilmiştir.
  • Tırnak batması (tırnağın keskin tarafının tırnağın yan kısmındaki veya sonundaki deriye gömülmesine denir ve acı verici bir durumdur) tedavisinde tavsiye edilir.
  • Dolama (daha çok elde oluşan, tırnağın etle birleştiği yerde rahatsızlık hissi, hafif zonklamalar ve iltihap olan bölgede kızarıklık ve ağrı), bakteriyel dolamalarda ucunda apse olan durumlarda kızarıklık, ağrı, zonklama durumlarında çok etkilidir.

Kara Merhem Basura İyi Gelir Mi?

Basur (hemoroid) kalın bağırsağın alt bölümünde ve anüste toplar damarın genişlemesiyle oluşan varis diğer adı da mayasıldır. Basur tedavisinde kullanılan kara merhem kullanım ve içerik açısından biraz farklılıklar taşır, içeriğinde bazı değişik bitkisel ürünler vardır.

Kara sakızlı merhem olarak bilinir, bir haftalık bir kullanım ile basur (hemoroid) memesinin tamamen kuruduğu tespit edilmiştir. Basuru etkili bir şekilde geçiren kara sakız merhemi içerisinde aşağıdaki maddeler bulunmaktadır.

  • Terebentin (kimi ağaçlardan ve kozalaklardan akan veya çizilerek akıtılan ince, renksiz, kokulu reçine)
  • Kafur Yağı (Kafur ağacının genç olanlarının gövdesinden elde edilir. Beyaz renkli ve billurumsu bir maddedir)
  • Üzerlik Tohumu Ekstresi (fosfor bakımından oldukça zengindir)
  • Kara Sakız Ekstresi (kara çamın gövdesi çizilerek elde edilen sakızın dondurulmuş halidir)
  • Hibiskus (gül hatmi çiçeği diyede adlandırılır, Anadolu’nun bir çok bölgesinde bitki çayı olarak da tüketilir)
  • Andsız Kökü Ekstresi (tadı acı kokusu güçlüdür, bir çok hastalığın tedavisinde kullanılır)
  • Ardıç Tohumu Yağı (ardıç ağacının üzüme benzer meyvesinin içinde bulunan çekirdektir. Meyveler kurutularak soğuk sıkım ile yağı çıkartılır
Yoğun bir çam kokusuna sahip olan kara sakız kullanılırken ısıtılması gerekmektedir. Yapılacak karışımın daha etkili olması için diğer ağrılara ve hastalıklara iyi gelen yukarıda saydığımız bitkisel ürünlerin %100 doğal ve taze olarak katılması gerekir. Bu karışım bitkisel ürünler satan firmalardan temin edilebilir.
[alert-announce]Basur Tedavisi İçin Alternatif Yöntem İçin Tıklayın[/alert-announce]

Kara Merhem Nasıl Kullanılır?

Vücudun sorunlu yada iltihaplı bölgesi, hijyen şartlarına uygun olarak yıkanıp kurutulduktan sonra günde bir veya iki kez kara merhem sürülüp gazlı bezle üzeri kapatılır. Merhemi sürdüğümüz bölge hava almamalı, kara merhemi kullanmaya iltihap akmaya başladıktan sonra bir kaç gün daha devam etmek gerekir.

Kara Merhem Fiyatı

Eczaneler ve İnternet üzerinden yasal bir şekilde (Sağlık Bakanlığı onaylı) bitkisel ürün satışı yapan yerlerden kolay bir şekilde satın alabilirsiniz, ortalama satış fiyatı ise 10-15 TL arasındadır.

Bu yazı 4419 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak