Anne Sütü Nasıl Artar? 5 Adımda Anne Sütünü Arttırın

Paylaş
 

Anne sütü bebekler dünyaya geldikten sonra onları tüm tehlikelere karşı muhafaza eden bir koruma gıdası diyebiliriz. Anne sütü bebeklerin gelişimi için ilk 6 ay çok önemli olduğu uzmanlar tarafından teşhis edilmiştir. Günümüz de ne yazık ki buna çok uyulmamaktadır. Anneler anne sütünden hariç ek gıdalar da ilk aylarda bebeklere vermektedir.

Sütün geç gelmesi yüzünden bebekleri aç kalmasın diye direk mamalara başvurmak doğru değildir. Anne sütü gelene kadar bebeğinize doğal gıdalar vererek açlığını giderebilir siniz. Bebekler için anne sütü nasıl artar? Öncelikle bunu araştırıp uygulamanız hem sizin için hem de çocuğunuz için faydalı olacaktır. Anne sütünün artması için doğal bitki çaylarını da tüketebilirsiniz. Anne için süt yapan besinler özellikle taze soğan, mercimek ve baklagiller sütünüzün artmasına yardımcı olacaktır.

Anne Sütünde Gaz Yapan Besinler

Bebeklerinizin en büyük sorunlarından biriside oluşan gazdır. Annelerin beslenme stili ne dikkat etmelidir. Besinlerin süt yoluyla doğruca bebeğinize geçtiği için daha dikkatli beslenmelilerdir. Anneler gaz yapan besinleri tüketmedikçe bebeklerinizin gaz problemini önlememiş olursunuz.

Anne sütünden bebeğe geçerek gaz oluşmasıyla uykusuz gecelere sebep olan yiyecekleri birkaç başlık altında sunabiliriz. Bunlara bakarak anne sütün de gaz yapan yiyecekler den biri de bakliyatlardır. Fasulye nohut gibi yiyecekler gibi içerilerinde bulunan Rafinoz adlı şeker yetişkinlerde olduğu gibi bebekler dede sindirim sırasında problem yaşatabilir. Özellikle gaz yapan yiyecekler arasın da fasulye ön sıradadır. Brokoli ve karnabahar ne kadar sağlıklı bir besin olarak bilinse de gaz konusunda öyle değildir. Bu besinlere temkinli yaklaşmak sizin ve bebeğinizin sağlığı için iyi olacaktır. Lahana ve çikolata kahve türlerinden de uzak durmanız iyi olacaktır.

Emziren Anne Neler Yemeli? TIKLA ÖĞREN



Sadece gaz sorunu değil anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda yaşanabilir, bunun başlıca iki nedeni annenin düzensiz beslenmesi ve yanlış emzirme yöntemidir.

Anne Sütünün Faydaları Nelerdir

Anne Sütünün Faydaları NelerdirAnne sütünün en önemli faydalarından biriside anne ve bebeğin arasında bağın kuvvetlendirmesini sağlar. Bu yüzden doğumdan sonra bebeğin anne memesi ile tanıştırılması hemen çok önemlidir. En çok Süt yapan gıdalar genel olarak tüketilmelidir. Bebeğin kilo alması için anne sütünün içindeki prematüre çok fayda sağlıyor. Anne sütü bebeği birçok mikro organizmaya karşı koruyor ve doğal bağışıklılık sağlıyor.

Annenin yaşadığı kızamık, suçiçeği gibi hastalıklardan 9 ay korumasını sağlıyor. Alerji yapacak maddelerin emilimi engelliyor. Anne sütü alan çocukların zeka puanları diğerlerine göre daha yüksek oluyor. Bebeğin beyin bağırsak gibi organların büyümesine katkı sağlıyor.

Anne Sütünü Bebek Ne Kadar Zaman Almalı

Anne mümkün olduğu kadar bebeğini anne sütü ile beslemelidir. Bazı durumlar da bebeğin kilo almasına göre bu değişir. İlk 6 aya kadar bebek anne sütüyle beslenmelidir ancak 6aydan sonra ara yiyecekler de verilmelidir. Yoksa bebek memeye alışmış olur ve kaşıkla yemek istemez ek gıda almaz. Karnı tok bebek rahat uyur hasta olmadığı sürece anneye sıkıntı çıkartmaz. Sağlıklı bir bebek anne sütü de yeterli ise 6.aya kadar aylık kilo alışları 400 ile 800 gram arasıdır.

Anne Sütü Arttırma Yöntemleri

Sadece gıda takviyesi değil emzirme anındaki pozisyonlarınız da anne sütünün artmasında önemli rol oynamaktadır.

1-) İki memenizin de aynı oranda süt salgılaması için bebeğinizi emzirirken iki memenizi de kullanmalısınız.
2-) Günün belirli saatlerinde değil bebeğiniz acıktığı yada istediği zaman emzirmelisiniz.
3-) Sizin ve bebeğinizin en rahat olduğu pozisyonda bebeğinizi emzirin bunun için farklı bir kaç şekilde deneyebilirsiniz.
4-) Sağlıklı bir emzirme pozisyonunda meme ucunuzun acımaması gerekiyor, buna dikkat ederek emzirmeye çalışın.
5-) Tüm bu hareketlerin yanında mutlaka bol miktarda sıvı özellikle su tüketmelisiniz.

İlginizi Çekebilir : Bebeğiniz İçin Günlük Anne Sütü Hesaplama

Bu yazı 544 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak