Hamilelikte Hastane Çantasında Olması Gerekenler

Paylaş
 

Aylarca süren heyecanlı bekleyiş ve onu kucağına alacağın zamanın hayalini kurarken bir andan da yapacağın hazırlıklara başlamanın vakti gelir. Erken doğum riskinin de olduğunu düşünerek gebelikte doğum çantası için eşyaların hazırlanma vaktidir. Eskilere bakarak yaşamımız da her şey daha kolay. Bebeğimiz için yapacağımız bütün hazırlıklar bizi çok mutlu eder.

İlk zamanların da çok hissedemesek de son zamanların da kendilerini bize minicik ayaklarıyla attığı tekmelerle ben buradayım hissi veririler. Adı ne kadar hastane çantası olsa da bir o kadar içi doludur. Normal doğum gerçekleşirse araştırmalarıma göre 1 sezer yan ise 2 gün hastane yatışı olabilir. Hastane çantası hazırlarken de büyüklerden fikir almak sizin için faydalı olacaktır.

Doğum Çantası Ne Zaman Hazırlanmalı

Bebeğimizi kucağımıza alacağımız günler yaklaşıyor ve bunun için bir takım hazırlıklar yapmak gerekmektedir. Hamilelikte hastane çantası ne zaman hazırlanır? Annelerin merak ettiği sorulardan biridir. Bunun için bence en ideal zaman 30.haftadan sonra hazırlanmasıdır. Erken doğum riskinde göz önün de bulundurarak bir an önce hazırlamamız gerekiyor. Olası durumlara karşı tedbirleri almamız gerekiyor. Her şeyden önce ihtiyacımız olduğu kadar eşya yanımıza almalıyız. Gereksiz eşya almaktan kaçınmalıyız.
Doğum Çantası Ne Zaman Hazırlanmalı
Bebekle annenin çantası ayrı olmasına dikkat edilmelidir. Aradığımız eşyaları kolayca bulabilmek ve bebeğin hijyen açısından fayda sağlayacaktır. Çantayı hazırlamadan önce bebeğin eşyalarını yıkamamız gerekmektedir. Hazırladığımız çantayı mutlaka tekrardan gözden geçirmek sizin faydanıza olacaktır. Eksiklerimiz varsa bunları giderebilmemiz lazım. Acil durumu göz önüne alarak kolay ve hemen ulaşılabilir bir yerde muhafaza etmek gerekir.

Doğum Çantasında Bebek İçin Olması Gerekenler

Bebeğimiz doğduktan sonra onu sarabileceğimiz bir battaniyeye ihtiyacımız vardır. Doğumdan sonra giyinebilecek çıtçıtlı badi ve hastane çıkışı diye adlandırdığımız bebek takımı elleriyle yüzünü çizmemesi için bir eldivene beze ve altını temizleyebileceğimiz bir ıslak mendile ihtiyaç vardır.

Bezden dolayı alerji olabileceğini dikkate alarak bir pişik kremi de yanınıza almanız faydanıza olacaktır. Ayrıca gebelikte hastane çantası arasında en önemli eşya nedir derseniz hastane çıkışı diyebilirim.



Doğum Çantasında Anne için Olması Gerekenler

Çantayı hazırlarken bebek kadar kendi ihtiyaçlarımızı da gidermemiz gerekir. Pijama takımıyla bu işe başlayabiliriz. Rahatlığınız açısından esnek olmasına da dikkat etmek gerekmektedir. Doğumdan sonra Oluşabilecek kanamalar için pet koymamızda yararımıza olacaktır. Bunun için birkaç adet iç çamaşırına da ihtiyacınız olacaktır. Üst iç çamaşırına gelecek olursak emzirme süt yeni kullanım açısından daha kolay ve rahat olacaktır.
Doğum Çantasında Anne için Olması Gerekenler
Beklenen gün geldiğinde doğum çantasında olması gereken eşyalar dan da biriside anne ve çocuğun sağlığı için kalın bir hırka koymanızı tavsiye ederim. Patik, çorap, terlikte bunlar arasındadır. Annenin üşütmesi durumdan da bebeğe süt ile gaz oluşumu yapacaktır. Doğum yapacak anneler için bunlara dikkat etmesini ve uygulamasını tavsiye ederim.

Bu yazı 669 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak