Kamburluk Nasıl Düzeltilir, Kamburluk Nedenleri?

Paylaş
 

Kadın erkek bir çok kişide oluşan kamburluk, günlük faaliyetleri kısıtlayan ve kötü bir görünümün ortaya çıkmasına neden olan fiziksel bir rahatsızlıktır. Bu sayfamızda ise kamburluk nedenlerini ve çözüm yollarını açıklayacağız.

Kamburluk Nedir, Nasıl Oluşur?
Sırtta veya boyunda ki boşluklardaki kasların zayıflaması ve dolması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bilimsel olarak omurganın uzun süreyle öne doğru eğilmesiyle ortaya çıkan ortopedik bir hastalıktır. Ağırlıklı olarak ergenlikle başlayan ve iş yaşamında sürekli yanlış oturan, bilgisayar başında fazla zaman geçiren kişilerde görüldüğü kadar genetik yani doğuştan nedenlerden dolayı çıkabilir. Duruş ve hareket bozukluğundan kaynaklanan kamburluğun tedavisi hakkında bilgilerle devam edelim.

Kamburluk İlaçla Tedavisi Var Mı?
İlaçla henüz bir tedavisi olmayan kamburluk ilk etapta fiziksel egzersizlerle çözülebilmektedir. Gözle görülmeyen küçük eğiklikler bile ileride ciddi sorunlara neden olacağı için mutlaka erken teşhis ve tedavi gerekmektedir.

Normal insan vücudundaki eğim ortalama 25- 40 derecedir bu oran 45 ve üzeri ise kamburluk hastalığı oluşmaktadır bu aynı zamanda gözle görülür bir sorunu ortaya çıkarır. Tedavi öncesinde doktor gerekli ön kontrol sonrası röntgen çekiminin ardından eğikliğin derecesini belirler ve uygun tedavi yöntemine başlatılır.

Kamburluğu Düzeltme Yolları
Kamburluk eğer genetik yani doğuştan olan bir rahatsızlık değilse düzelme ihtimali oldukça yüksektir bunun için mutlaka bu alanda uzmanlaşmış bir hekim bulmalısınız. Hekimler öncelikle egzersiz veya kamburluğun ilerlemesini önleyen kıyafetler vermektedir ayrıca düzenli spor yapmakta bir diğer tedavi yöntemidir. Evde uygulayacağınız mekik türü spor hareketleri kamburluğun ilerlemesini ciddi anlamda önlemektedir.



Gündelik yaşamda ise oturma pozisyonunuza ve hareketlerinize mutlaka dikkat etmeli belinizi sürekli dik pozisyonda tutmalısınız.

Bu Egzersiz Yöntemlerini Deneyin

Köprü egzersizi

Sert bir konum üzerinde dizlerinizi bükerek uzanın. İki kolunuzu 90 derece açıp parmak uçlarınızı bacaklarınıza dik gelecek şekilde uzatın. nefes alıp verirken karın kaslarınızı gerin ve bacak gücünüzü kullanarak belinizi yukarıya kaldırın. bu hareketi günde 10 defa tekrar edin ve haftada üç yada dört kez uygulayın.

Kobra egzersizi
Egzersiz minderi üzerinde yüz üstü uzanın avuç içlerinizi omzunuzun yanlarına koyun ve sadece ellerinizden yardım alarak kalça bölgenizi kasıp göğüs kısmınızı yukarıya kaldırın. Bu işlem vücudunuzu yoracağı için çok sık tekrar etmek yerine düzgün bir şekilde yapmaya özen gösterin ve aşırı zorlamayın.

Plank egzersizi
Bu egzersiz türü için şınav pozisyonunda olmalısınız. Ağırlığı omuzlarınıza vererek ortalama yarım dakika durun. Her seferinde daha uzun süre kalmaya özen gösterin.

Bu yazı 823 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak