Gülüş Estetiği Nasıl Yapılır?

Gülüş Estetiği Nasıl Yapılır
Paylaş
 

Güzel gülmek günlük yaşantımızda öz güvenin en büyük etkenlerinden biridir. Gülüşünden memnun olmayan bireyler gün içerisinde bulunduğu ortamlarda kendini geri çeker ve girişken olamaz. Kendini geri çeken kişiler zamanla gülmeyi unutur ve bulundukları ortamlardan zevk almamaya başlar. Bu yüzden rahatça gülebilmek için insanların büyük çoğunluğu gülüş estetiğine başvuruyor. Gülüş estetiği göründüğü kadar kolay olmayan bir süreçtir. Tamamen kişiye özel olan bu estetik yüz yapısı, cilt rengi ve dudaklar gibi birçok şeyi göz önünde bulundurarak uygulanır. Gülüş estetiğinde en önemli noktalardan biride diş etleridir.  Dişlerin ve diş etlerinin gülüş esnasında belli bir orantıda olması gerekir.

TEDAVİ SÜRECİ NASILDIR?

Bu süreçte gerekli öngörüler oluşturulduktan sonra özel bir bilgisayar programı (Mouck-up) ile bu öngörüyü kendi fotoğrafınızda görebilir ve fikir edinebilirsiniz. Bu süreçte karar doktor ve hastanındır. İki taraftan birinin bu sonuca onayı olmazsa gerçekleşemez.

Süreç hastanın isteklerine göre kısalabilir ya da uzayabilir.  Tedavinin ilk aşaması ağız ve diş sağlığınızdaki eksiklikleri düzeltmekle başlar. Gerekli planlar yapılarak hasta bilgilendirilir. Ağzın açılış ve kapanış durumuna bakılır. Böyle bir sorun yok ise tedavi birkaç hafta sürer eğer var ise 6 aya kadar çıkabilir.

Yaşınız biraz daha ileriyse süreç başka bir yola sapabilir. Çünkü yaş ilerlemesiyle dişler aşınır ve yüz kasları aşağı doğru çekilir. Üst dişler az görünürken, alt dişler daha çok görünmeye başlar. Yapılan çalışma sayesinde hasta daha genç bir görünüme sahip olur.

gülüş estetiği öncesi sonrası



Hastanın yüz hatları diş tasarımı konusunda oldukça önemlidir. Yuvarlık yüz hatlı bir kişiye yapılan köşeli dişler yüzdeki bütün uyumu bozabilir ve yapay bir görüntü oluşturur.

DİŞLERİN YERLEŞİMİ NASIL BELİRLENİR?

*Alnın tam ortasından itibaren çeneye kadar dik bir çizgi çekilir. Bu çizgi ön dişlerin ortasından geçmelidir. Bu çizginin sağında ve solunda kalan kısımların simetrisi de bir o kadar önemlidir.

*Ön dişlerinizin boyutları düz bir çizgi çekebilecek kadar aynı boyutta olmalıdır.

*Yüzünüzün daha neşeli ve genç görünebilmesi için alt ve üst dişlerinizin tamamen kapandığında üst üste gelmesi gerekir.

*Dişlerin dizilimi önden arkaya doğru giderken eşit şekilde kısalmalı. Altın oran 0,618 olarak belirlenmiştir.

*Hastanın gülüşünün doğal gözükmesi için tüm dişler aynı beyazlıkta olmamalıdır. Dişlerin, diş etlerine yakın kısımları alt kısımlarına göre biraz daha sarımsı olması gerekir. Uç kısımlar daha şeffaf ve grimsi olurken ortalar daha beyazdır.

UYGULANABİLECEK TEDAVİ YÖNTEMLERİ

PEMBE ESTETİK
Dişlerin küçük olması ve diş etlerinin daha büyük olması gülüşünüzde bir asimetri oluşturarak rahatsızlık verir. Aynı şekilde diş eti çekilmesi durumunda doku eklemesi kullanılarak da diş eti estetiği yapılabilir. Pembe estetik tam olarak diş etinizdeki sorunları çözmek için kullanılır.

BONDİNG
Herhangi bir anestezi işlemi kullanılmadan tek seansta uygulanabilen bir işlemdir.  Dişlerin kırılması durumunda veya ayrık olması durumunda o alanı tamamlamak adına kullanılır. Dişe hiçbir zarar vermeden malzemenin yapıştırılmasıyla uygulanır.

ZİRKONYUM VE PORSELEN KAPLAMA
Doğal dişe benzeyen maddelerle dişin üzerine uygulanır.  Işığı doğal bir diş kadar yansıtır. Kendi dişinize herhangi bir zararı yoktur. Bu işlemin belli bir kullanım ömrü vardır.

İMPLANT
İmplant çene kemiklerinin içerisine yerleştirilerek uygulanır. Cerrahi bir işlemdir. Tedavi süreci 1 hafta sürmektedir. İlk aşama  implanttır.  Daha sonraki aşama ise implatın kemiğe kaynaması sürecidir. Yaklaşık 5-6 ayda implantlar kaynar. Bu süreç atlatıldıktan sonra porselenler uygulanır. Yapılan uygulama bir ömür kullanılabilmektedir.

Bu yazı 1063 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak