Çene Estetiği

çene estetiği
Paylaş
 

Çenesinin yüzüyle uyumlu olmadığını ve şeklinin bozuk olduğunu düşünen kişiler, çareyi çene estetiği yaptırmakta bulur. Hem erkek, hem de kadınlar tarafından tercih edilen bu estetik operasyonun birçok başka sebebi de olabilir. Kimi zaman çenenin altında sarkan deri parçası, ki buna “gıdı” da denir, çok fazla büyüyebilir. Çene büyültme veya küçültmek için de yine aynı cerrahi operasyon gerçekleştirilebilir.

Çene estetiği ile kişilerin çenesi, yüzün geri kalan tüm bölgeleriyle oransal olarak uyumlu ve dengeli hale gelir. Zayıf bir çene, kişinin boynunu çok fazla etli gösterir. Aynı zamanda aslında boyutu normal olan burnun olduğundan fazla büyük gözükmesine de yol açabilir. Çene implantı sonucu çenesi çok küçük kişilerin yüzü de dengeli bir görünüme kavuşur.

Kimler çene estetiği yapabilir?

Çene estetiği estetik olarak kişiye birçok avantaj sağlar. Aşağıdaki şikayetleri olan hastalar, çene estetiği yapabilirler:

  • Gömülmüş çene (Bu vakalarda kişinin çenesi yok gibi gözükür)
  • Sivri veya kare çene
  • Belirgin, büyük burun
  • Boyun bölgesinin çok etli olması

Kozmetik amaçlı gerçekleştirilen çene estetiği operasyonuyla büyük bir burun ile çene arasındaki denge inşa edilir. Bu sebeple çene implantları genellikle rinoplasti (burun estetiği) operasyonu ile ortaklaşa uygulanır. Ayrıca yanak implantları ve dudak büyütme operasyonları ile çene estetiğinin yüzün genel dengesini sağlama noktasında daha verimli olması mümkündür.

Öte yandan çene estetiği yapmaya karar veren kişiler aşağıdaki kriterlere mutlaka dikkat etmek zorundadırlar:



  • Kişinin genel sağlık durumu kötü olmamalıdır
  • Operasyon sonrası elde edeceği çene görünümüne dair gerçekçi beklentilere sahip olmalıdır
  • Kemik gelişimini olumsuz etkileyen Accutane ilacını son 6 ay içinde almamış olmalıdır
  • Yüksek tansiyon ve benzeri kalp hastalıkları olmamalıdır.

Çene implantı nedir? Neye benzer?

Cerrahi müdahale ile çeneye yerleştirilen implantların yapımında kullanılan malzeme, üründen ürüne çeşitlilik gösterebilir. Ancak çoğu çene implantında ya silikon, ya da GORE-TEX materyal tercih edilir. Görünüm itibariyle çene koruyucu kaskı andıran implant, bazı durumlarda estetisyen tarafından şekil değişikliğine uğratılabilir. Burada amaçlanan implantın mümkün mertebe gerçek ve doğal çene şekline benzetilmesidir. Nitekim bazı doktorlar bilgisayar yazılımlarını ve 3D modelleme tekniklerini kullanarak hastanın operasyon sonrası çenesinin nasıl gözükeceğini görebilmesini sağlamış durumdadır.
Çene estetiği güvenli midir?
Evet, geldik estetikçilere en çok yöneltilen sorulardan birine. Özellikle çene implantı ile ilgili hastaların merak ettiği hususlar çok fazla. Hal böyle olunca “Çene estetiği ve çene implantı güvenilir midir?” şeklindeki soruya “Evet güvenlidir, ancak nadiren de olsa yan etkiler ve şikayetler görülebiliyor” diye cevap verebilmek mümkündür.

Çene estetiği operasyonu gören hastaların çene bölgesinde morarma ve şişkinlik en fazla altı haftaya kadar kalabilir. Anesteziye bağlı yan etkiler ise genellikle solunum sistemini olumsuz etkiler, kişilerde rahat nefes alamama şikayeti görülebilir.
çene estetiği öncesi sonrası

Bir diğer risk ve ihtimal de çene implantının yapıldığı bölgenin implantı reddetmesidir. Bu gibi durumlarda implantın doğru yerleştirilmesi için ikinci bir operasyona ihtiyaç duyulur. Öte yandan görülebilecek enfeksiyon kaynaklı rahatsızlıklar ise antibiyotik kullanımıyla kolaylıkla giderilebilir.

Çene estetiği ameliyatı ne kadar?

Sağlık Bakanlığı’nın ilgili yönetmeliği gereği internet üzerinden ameliyat ve estetik operasyonlarıyla ilgili halka açık bir şekilde fiyat listesi yayınlanması yasaklanmış durumdadır. Bu nedenle piyasa araştırması yapmak gerekiyor, ancak size en yakın özel poliklinik veya estetik merkezinin web sitesini ziyaret ederek müşteri hizmetlerinin numarasını alabilir, doktorunuzla görüşmeye giderek veya telefon üzerinden fiyat teklifi alabilirsiniz. Yaptığımız forum incelemeleri doğrultusunda ise ortalama 5.000 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

İş kazası kategorisine giren bir hastalık olmadığı müddetçe çene estetiği operasyonunun SGK tarafından karşılanmayacağını da not düşmüş olalım.

Bu yazı 1938 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak