2018 Yılının En Trend Küpeleri

Paylaş
 

Kıyafetimiz üzerine kullandığımız aksesuarlar çoğumuzun vazgeçilmezleri arasında yerini almıştır. Giyilen kıyafetin aksesuarla birlikte uyumunun önemi büyüktür.  Takılar giyilen kıyafetin duruşunu tamamen değiştiren bir atmosfer yaratmaktadır. Tamamlayıcı aksesuarlar bilezikler, kolyeler, hızmalar, yüzükler ve küpeler olarak çeşitlendirilebilir. Kadınlar için şık ve bakımlı olmak son derece önemlidir. Aksesuarlar olmadan bu şıklığı tamamlamadan neredeyse imkânsızdır. Yüz için kullanılan aksesuarlardan bazıları hızmalar, gözlükler, saç bantları ve küpelerdir. Küpeler ile hem gece kıyafeti hem spor kıyafet hem de günlük kombin tamamlanması yapılabilmektedir. Özel davetlerde, düğün ve nişan gibi özel günlerde de küpeler en özel tamamlayıcılardır. Bu ifade ettiklerimizin ışığında küpelerin de kendine has bir moda işleyişi vardır. Öyle ki küpeler insanlığın ilk dönemlerinden bu yana en dikkat çeken aksesuarları olmuştur. İlk çağlarda insanlar takının keşfedilmediği süreçlerde kulaklarına çiçekler takarak kendilerindeki süsü tamamlamak istemişlerdir. Örneğin ellere yakılan kınalar ve saça takılan çiçeklerde insanların süse ne kadar önem verdiğinin ispatıdır.

Küpelerde Son Trendler Nelerdir?
İnsan yaratıcılığını giyim sektöründe kullandığı gibi pek çok alanda da değerlendirmektedir. Farklı tasarımlar moda sektörünün vitrinlerini süslemektedir. Küpe tasarımcıları da en özel koleksiyonlarını sergiye çıkarmaya devam etmektedirler. Bu yılın küpe modellerinde hem avangard tasarımlar hem de klasik tasarımlar ön plana çıkmaktadır. Özellikle 2018 yılı küpe tasarımları arasında gümüşi renkler ağırlıktadır. Çiçekli desenlerin sıkça hâkim olduğu tasarımlarda ince şıklıklar ve renkli bir atmosfer kendini başlı başına göstermektedir. Bu yılın en çok tercih edilen küpe tasarımlardı arasında inci işlemeli küpelerde yerini almaktadır. Yaklaşık iki yıldır kıyafetleri de süsleyen püskül detayları bu senede küpe tasarımlarında sıkça kullanılmaktadır.

Yaratıcı Küpe Tasarımları
Tasarımcılar sadece klasikleşmiş çizimler yapmadıklarını değişen her moda sürecinde yaptıkları farklı çalışmalar ile göstermektedirler. Küpe tasarımlarında birbirinden ilginç tasarımlar yapılmakta ve meraklıları için satışı sunulmaktadır. Örneğin kulağı boydan boya sarmalayan el ve bilek şeklinde küpe modelleri, kulağa tırmanıyor şeklinde bir izlenim veren insan şeklinde küpe tasarımları ve kulak üzerinde iç içe geçmiş kedi figürlerinin küpeye uyarlanmış şekilleri gibi pek çok örnek verilebilmektedir. Bu tasarımları farklı olmayı seçenler sık sık tercih etmektedirler. İleri teknolojik yöntemler ile artık takı tasarımları da son derece kolay üretilmektedir. Tasarımcılar çizimleri şekillendirip kalıplar halinde üretim yerine teslim edip kısa sürede piyasaya ürünlerini sürmektedirler. El ile yapılan çalışmalar biraz daha zaman alıcı olduğu için biraz daha uzun bir süreçte ürünler ortaya çıkmaktadır. Elbette ki ürünlerin fiyatlandırmasının kalitesine ürünün değerine ve piyasanın arz ve talep dengesine göre değiştiğinden bahsetmiştik. Tasarım ürünler el ile işlendiği süreçte fiyatlandırma daha farklı olmaktadır.

2018 küpe modeli 2018 en şık küpe modeli altın 2018 küpe modeli sarı renkli küpe sade ve şık 2018 küpe modeli

Küpe Fiyatları Nasıl Belirlenmektedir?
Moda sektörü sürekli değişen ve gelişen bir denge içerisinde yer almaktadır. Bu nedenledir ki kalite ve seçenekler, talepler doğrusunda iç ve dış piyasaya göre fiyat belirlemesi yapılmaktadır. Küpe fiyatları da kaliteye ve talebe göre değişmektedir. Bu almak istediğiniz ürünün nasıl bir maddeden yapıldığı ile doğru orantılıdır. Örneğin elmas ile işlenmiş ya da tamamı elmas taşından olan bir küpe almayı tercih ediyorsanız bu küpenin fiyatı ebetteki imitasyon bir küpeye göre daha farklı olacaktır. Altın içerikli ürünler ya da tamamı altın bir küpe seçimi yaptıysanız altın fiyatları da değişen bir döngüye sahip olduğu için fiyatı altının o gün belirlenen rakamlar değerinde alabilirsiniz. Tasarım küpelerde bu durum daha farklıdır. İnce işçilik ya da el ile yapılmış çalışmalar ise seçtiğiniz ürünün içeriği fiyatlar buna göre değişkenlik göstermektedir.  Ayrıca günlük kullanım için yapılan küpe tasarımları da söz konusudur. Her saç modeline, yüz şekline ve her kıyafet rengine ve  kıyafet tasarımına uygun ürünler de üretilmektedir. Küpe fiyatları;



  • Değişen piyasa dengesine göre
  • Ürünün değerli taş olup olmamasına göre
  • Arz ve talep doğrultusuna göre
  • Özel tasarım ürünlerinin tercih edilmesine göre fiyatlar da değişim söz konusu olmaktadır.

Tarih Öncesi Çağlarda İnsanların Takıya Olan İlgisi
Tarihsel sürece bakıldığında ilk çağlardan bu yana insanların takıya olan ilgisi yapılan araştırmalar neticesinde anlaşılmıştır. İnsanlar teknolojik imkanlara sahip olmazken bile el işlemeciliği ile çalışarak taşları metalleri oyup bükme yöntemleri ile küpe ve takı çeşitleri yapmışlardır. Yine yüzyıllar öncesine ait bulunan kalıntılar da gösteriyor ki el işlemeciliği ile desenler çizilmiş ve çeşitli takı tasarımları elde edilmiştir. Bu çağlarda İnsanlar takıları sadece süslenme ihtiyaçları için kullanmamışlardır. Bir takım inançlarına göre bazı takı çeşitlerinin uğur getirdiğine inanmışlar ve üzerlerinde taşımayı uygun görmüşlerdir. Örneğin dua yazılarını kumaş ile sararak muska görünümü şeklinde kullanmışlardır. Bu yüzyılda da hala kullanımı olan takı şekillerindendir. Her dönemin takı modası farklı olduğu için bu dönemin de kendi çapında bir moda anlayışı söz konusudur. O dönemin çizgilerini yansıtan unsurların takılara işlenmesi ve bu çağlara ait bulunan takılarda da sembolik çizgilerin bulunması bu dönemin modasının olduğunun kanıtı olmaktadır.

Bu yazı 953 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak