2018 Yılının En Popüler Diyet Programı

Paylaş
 

2018 yılına sayılı günler kala yaz ayına fit bir vücut ile girmek ister misiniz? Bu listede diğer sıkıcı ve sizi yoracak diyet programlarının yerine tamamen motive edici ve ‘yapılması gerekenler / yapılmaması gerekenler’ şeklinde sıralanıyor. Editörlerimizin hazırladığı bu programı uygularsanız yeni yılda oldukça sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Sebzelere Ağırlık Verin

Lif yönünden zengin yiyecekler yiyerek hem tok kalabilir hemde sağlıklı beslenebilirsiniz, bu nedenle her öğünde mutlaka sebzeli yemekler yemeğe özen gösterin.

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Bol Su Tüketin

Uzun bir diyet programında en etkili toksin atıcı besin kaynağı sudur. Sağlıklı her birey günlük ortalama 1 ile 2 litre arasında su tüketmelidir. Su ihtiyacı kişinin günlük aktivitelerine göre farklılık göstermektedir, susadığınızı hissettiğiniz anda su içmek için geç kalmış olabilirsiniz bu nedenle günde 7-8 bardak suyu mutlaka tüketin idrarınız koyu sarı renkli ise vücudunuzun su ihtiyacı var demektir.

Uyku Düzeni Önemli

Düzenli ve günde en az 8 saat uyku sağlıklı bir yaşam için oldukça önemlidir. Gece geç saatlere kadar oturan insanlarda tuzlu yiyecek tüketimi artış gösterir buda ortalama 500 kalori almanıza neden olmaktadır.

Sevdiğiniz Sporları Yapın

Spor yapmak sağlıklı bir vücudun olmazsa olmaz şartlarından birisidir. Kaslarınızın düzenli olarak çalışması vücuttaki fazla yağın atılmasına olanak sağlar, burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ise ilgi alanınız olan ve yaparken zevk aldığınız sporları uygulamaktadır. Spor yaparken vücut endorfin adı verilen mutluluk hormonu salgılamaktadır.



Ara Öğünleri İhmal Etmeyin

Sağlıklı ve aç kalmadan diyet yapmanın en önemli faktörü ara öğünlerdir. Ara öğünde yemek yemek hem kan şekerinizi dengeler hemde açlık hissini en aza indirerek ana öğünde fazla yemek yemenizi engelleyerek açlık hissini en aza indirir.

Gönül Rahatlığı İle Yiyebileceğiniz Besin Önerileri
Deniz yosunu, demir ve iyot açısından son derece zengin bir besin kaynağıdır. Vücudun tiroid dengesini sağlayan deniz yosunu mineralleri sindirim sistemine ve damar tıkanıklığına da iyi geldiği bilinmektedir.

İçerisinde bol miktarda A,B,C ve E vitamini barındıran Aleo Vera’da bağışıklık sistemini güçlendirdiği için tavsiye edilen bir diğer besin kaynağıdır ayrıca cildi gençleştirme özelliğine sahip olan Aleo Vera protein açısından da oldukça güçlüdür.

Bu yazı 524 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak